Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kókusztejes csirkecurry

2012.10.12

 a Curry:
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1.5 cm gyömbér, kb ujjnyi vastag
1 púpos teáskanál currypor
1 kávéskanál pirospaprika
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv (400gr)
2 evőkanál vaj a csirke sütéséhez
1 csirkemellfilé
1 doboz kókusztej (250ml)
Friss koriander
Extrák: fahéj, római kömény, kardamom


A megtisztított és durvára vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért aprítógépben pépesre zúzzuk. Kicsi olajon elkezded párolni, míg meg nem puhul a pép. Ekkor mehet bele a curry, a paprika és az extra fűszerek, azok is őrölve. Picit pirítod így, majd ugrik mellé a paradicsomkonzerv. Amíg ez rotyog (kb 10 perc) addig kockázod a csirkét éls egy másik serpenyőben, a vajon körbesütöd az oldalait. Szépen fehéredjen ki mindenütt. Ha ez megvan, akkor bele a curry-be és mehet rá a kókusztej is. Így rotyog még 10 percig és meg is vagyunk.

Én két répát vékony csíkokra vágtam, kis olívaolajon puhára pároltam és elkevertem a megfőzött rizzsel, ezzel tálaltam.

Ja, a végén hintsd meg az apróra vágott korianderrel. Ha ez nincs, akkor jöhet a petrezselyem.

 

Plusz infó, hogy vegások is megcsinálhatják, úgy is bitang! Csak akkor csirke helyett padlizsánt, cukkínit, póréhagymát pirítunk le, azt adjuk a hús helyett.

 

 

 

Forrás: MorningShow FB oldala

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Október / 2020 >>